Şehriyeli tavuk çorbası
MALZEMELER
Ispanaklı tart
10 çorba kaşığı un, margarin, yumurta ve yoğurdu yoğurun ve yarım saat dinlendirin. Kalan unu 1 çorba kaşığı tereyağında kavurun. Sütü, tuzu ve karabiberi ilave edip karıştırarak pişirin. Başka bir tencerede 1 kaşık yağ ile doğranmış soğanı kavurun. Üzerine ince kıyılmış ıspanak yapraklarını ekleyip suyunu çekene dek pişirin. Hamuru yağlanmış tart kalıbına yayın. Üzerine ıspanaklı harcı döşeyip, rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
Cevizli kadayıf
Fırın tepsisini 1 çorba kaşığı yağ ile yağlayın. Kadayıfların yarısını tepsiye yayın. Üzerine ceviz içini serpin. Kalan kadayıfları da cevizlerin üzerine yayın. Artan yağı küçük parçalar halinde kadayıfın üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin. Şerbeti için su ve şekeri kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Soğumasını bekleyin. Ocaktan aldığınız şerbeti soğuyan kadayıfın üzerine gezdirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.