Buğday çorbası
MALZEMELER
Hamsi dolması
Hamsiyi temizleyip kılçıklarını çıkarın. Dolmalık fıstıkları kavurun. Bir tavaya sıvı yağı koyup 10-12 adet hamsiyi kızartın. Balıklar ılındığında dolmalık fıstık, kıyılmış taze soğan, maydanoz ve dereotuyla beraber blenderden çekin. Bir hamsinin temizlenmiş kısmına harçtan koyup üzerine bir balık daha koyun. Bütün balıkları bu şekilde hazırlayıp galeta ununa bulayın ve kızgın yağda kızartın.
MALZEMELER
Kıyma, rendelenmiş soğan, galeta unu, ince kıyılmış maydanoz, karnabahar, dövülmüş sarmısak, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Küçük parçalar koparıp toplar hazırlayın, kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Sos için salça ve suyu bir tavada kaynatın. Servis tabağına aldığınız sosun üzerine köfteleri yerleştirin. Sarmısaklı yoğurtla servis yapın.
MALZEMELER
Çok ince doğranmış maydanoz, yumurta, dövülmüş sarmısak, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kuru naneyi karıştırıp iyice harmanlayın. Üzerine koyuca bir bulamaç elde edene kadar un katıp, tekrar karıştırın. Karışımdan kaşık kaşık parçalar alıp kızgın sıvı yağda kızartın. Mücverlerin rengi dönünce tavadan alın.
MALZEMELER
Mısır unlu gözleme
Mısır ununu kaynar suya koyun ve iyice bastırın. Üzerine margarin ve tuzu katıp karıştırın, biraz soğumaya bırakın. Beyaz peyniri ve ince doğranmış maydanozu karıştırın. Hamuru ikiye bölüp her birini tabak büyüklüğünde açın ve yağsız tavada arkalı önlü pişirin. Üzerlerine peynir koyup servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.