Tavuk güveci
MALZEMELER
Sosu için:
İrmik çorbası
Bir kabın içinde margarin ve irmiği kavurun. Domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın. Ayrı bir kapta yağ ilave etmeden, domatesleri 5 dakika kavurun. Üzerine kaynamış et suyu veya su ilave edip salça ve kavrulmuş irmiği ekleyin. 10 dakika kaynatıp tuzunu ayarlayın.
MALZEMELER
Kayısılı tart
Bisküvileri robotta çekip toz haline getirin. Margarini eritip bisküvilere karıştırın. Fırında 5-6 dakika pişirin. Kompostoyu süzün. Kayısı tanelerini iri parçalar halinde tartın üzerine dizin. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip krema ile karıştırın, kayısıların üzerine dökün. Buzdolabında 2 saat bekletip servis yapın.
MALZEMELER
Yumuşak kurabiye
Yumurta sarılarını bir kapta sıcak suyla çırpıp köpürtün. Yavaşça şeker ve tuzu ilave edin. Çekilmiş cevizi ekleyin. Yumurta aklarını da çırpıp çikolata parçaları ile beraber karışıma ekleyin. Tepsiye yağlı kağıt yayın, üzerine zeytinyağı sürün. Hamuru tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
Ispanaklı börek
Soğanları kavurun. Ispanakları ekleyip kavurmaya devam edin, ufalanmış peyniri ekleyin. Yumurta ve sütü karıştırın. Yufkaları ikiye bölün, geniş tarafına yumurtalı karışımı sürün. Malzemeyi koyun ve rulo yaparak gül şekli verin. Üzerine yumurtalı karışımı sürün ve 190 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.