Soya soslu sebze çorbası
MALZEMELER
8 kişilik
Katmer
Ceviz ve şekeri robotta çekin. Bir adet yufkayı tezgaha yayıp üzerine tereyağı sürün, uçlarını ortaya doğru katlayın. Cevizli karışımdan üzerine serpin ve içine kaymak parçaları koyun. Yufkanın sağında ve solundaki parçaları da ortaya doğru katlayın. Yeniden ceviz, şeker ve kaymak koyup tekrar katlayın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada katmeri kızartıp dilimleyin. Şeker ve suyu 5 dakika kaynatıp üzerine dökün.
MALZEMELER
6 kişilik
Şerbeti için:
Patlıcan kayganası
Patlıcanları soyup rendeleyin. Kaynamakta olan suya atıp 5 dakika haşlayın. Suyunu süzdürüp bir kaba alın. Üzerine tereyağı haricinde kalan tüm malzemeyi ekleyip çırpın. Yağı bir tavada eritip patlıcanlı harcı içine yayın. İki taraflı pişirip dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER
4 kişilik
Kapalı lahmacun
Mayayı ılık suda kabartın. Un ve tuzla, ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar, üzerine su ilave ederek yoğurun, üzerini örterek mayalandırın. Soğanı doğrayıp yağda kavurun. Salçayı ve kıymayı ilave edin. Biraz kavurup doğranmış domates, sivri biber, maydanoz tuz ve karabiberi koyun. Hamurdan bezeler koparıp tabak büyüklüğünde açın. Ortasına kıymalı harcı yayın ve hamuru kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında pişirin.
MALZEMELER
6 kişilik
İçi için:
Renkli kurabiye
Gıda boyası hariç, tüm malzemeyi yoğurarak yumuşak bir hamur yapın. Hamuru ikiye bölün. Bir parçasına gıda boyasını ekleyip tekrar yoğurun. Unlanmış zeminde hamurları ayrı ayrı açın. Kurabiye kalıplarıyla keserek yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
25 adet
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.