ELİF KORKMAZEL

Tavuklu patlıcanlı pilav

Pirinçleri yağda kavurun. Rendelenmiş domatesi ekleyip tuzunu ve suyunu da koyarak pişirin. Patlıcanları küp doğrayıp kızartın. Küp doğranmış tavuk etlerini un ve baharatlarla harmanlayıp kızartın. Kek kalıbına tavuk etlerini koyun, üzerine patlıcanları, en üste de pilavı koyup bastırın. Servis tabağına ters çevirip servis yapın.
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
2 adet patlıcan
2 adet domates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
200 gr. tavuk eti
1 çorba kaşığı un
Narlı salata
Marulu iri parçalara bölüp salata tabağına yerleştirin. Halka doğranmış soğanları üzerine ekleyin. Mısır ve nar tanelerini üzerine serpin. Taze soğanların beyaz kısımlarına bıçakla çentik atıp salataya yerleştirin. Krema, zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırarak salatanın üzerine gezdirin.
MALZEMELER
1 adet kıvırcık marul
1 adet kırmızı soğan
1/2 adet nar
4-5 çorba kaşığı mısır
2 adet taze soğan
1 çay bardağı çiğ krema
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Limon suyu
Tuz
Sebzeli kiş
Doğranmış taze soğanı ve rendelenmiş havucu yağın yarısıyla soteleyin. Doğranmış ıspanakları katıp suyunu çekene kadar kavurun. Unu kalan yağla kavurun ve sütü ekleyerek pişirin. Hamur için verilen malzemeleri yoğurun. Unlanmış tepsiye kenarlarını kaldırarak yerleştirin. Sosu sebzelerle ve peynirlerle karıştırıp hamurun üzerine yayarak fırında pişirin.
MALZEMELER
4 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı soğuk su
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
1 kg. ıspanak
1 demet taze soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet havuç
100 gr. beyaz peynir
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
50 gr. kaşar peyniri
Frambuazlı pasta
Tereyağı, yumurta ve şekeri çırpın. Süt ve kakaoyu ekleyin. İri kırılmış bisküvileri ekleyip karıştırın. Frambuazları çatalla ezip karışıma ekleyin. Çukur bir kabı streç filmle kaplayıp bisküvili karışımı içine dökün. Buzlukta 3 saat bekletip kalıbı ters çevirerek servis tabağına çıkarın.
MALZEMELER
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
2 adet yumurta
1.5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 paket kakao
3 paket pötibör bisküvi
1 su bardağı frambuaz
Muhallebili börek
Su ve şekeri 15 dakika kaynatıp şerbeti hazırlayın. Unu, yağı ve sütü kavurun, üzerine şekeri ekleyin. Biraz ılınınca yumurtayı ekleyip çırpın ve ocağa koyun, koyulaşıncaya kadar pişirin. Yufkayı şeritler halinde kesin. Muhallebiyi şeritlerin bir ucuna koyup muska gibi katlayın. 180 derecede pişirip şerbetini dökün.
MALZEMELER
1 adet yufka
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı margarin
Şerbeti için:
1 su bardağı su
1 su bardağı şeke

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.