Tavuklu patlıcanlı pilav
MALZEMELER
Narlı salata
Marulu iri parçalara bölüp salata tabağına yerleştirin. Halka doğranmış soğanları üzerine ekleyin. Mısır ve nar tanelerini üzerine serpin. Taze soğanların beyaz kısımlarına bıçakla çentik atıp salataya yerleştirin. Krema, zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırarak salatanın üzerine gezdirin.
MALZEMELER
Sebzeli kiş
Doğranmış taze soğanı ve rendelenmiş havucu yağın yarısıyla soteleyin. Doğranmış ıspanakları katıp suyunu çekene kadar kavurun. Unu kalan yağla kavurun ve sütü ekleyerek pişirin. Hamur için verilen malzemeleri yoğurun. Unlanmış tepsiye kenarlarını kaldırarak yerleştirin. Sosu sebzelerle ve peynirlerle karıştırıp hamurun üzerine yayarak fırında pişirin.
MALZEMELER
İçi için:
Frambuazlı pasta
Tereyağı, yumurta ve şekeri çırpın. Süt ve kakaoyu ekleyin. İri kırılmış bisküvileri ekleyip karıştırın. Frambuazları çatalla ezip karışıma ekleyin. Çukur bir kabı streç filmle kaplayıp bisküvili karışımı içine dökün. Buzlukta 3 saat bekletip kalıbı ters çevirerek servis tabağına çıkarın.
MALZEMELER
Muhallebili börek
Su ve şekeri 15 dakika kaynatıp şerbeti hazırlayın. Unu, yağı ve sütü kavurun, üzerine şekeri ekleyin. Biraz ılınınca yumurtayı ekleyip çırpın ve ocağa koyun, koyulaşıncaya kadar pişirin. Yufkayı şeritler halinde kesin. Muhallebiyi şeritlerin bir ucuna koyup muska gibi katlayın. 180 derecede pişirip şerbetini dökün.
MALZEMELER
Şerbeti için:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.