Hasanpaşa köftesi
Rendelenmiş soğanı, kıymayı, ıslatılmış ekmek içini, karabiber ve tuzu yoğurun. Harçtan parçalar koparın ve kase şeklinde köfteler hazırlayın. 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Haşlanmış patatesleri ezin. Süt, yağ ve yumurtayı ekleyerek püre haline getirin ve köftelerin içine yerleştirin. Fırına verip, pürenin üstü kızarana kadar pişirin.
Yulaflı mantar çorbası
Yulafları bir gece önceden yarım bardak suyla ıslatın. Daha sonra yağ hariç, tüm malzemeleri blendırdan geçirin. Ocağa koyun. Kaynamaya başlayınca tuz, kekik ve biberiyeyi ekleyin. Tencereyi ocaktan alın. Zeytinyağını katıp servis yapın.
Kremalı poğaça
Yaş mayayı, toz şekeri, kremayı, sıvı yağı, margarini, tuzu, unu ve yumurta akını karıştırın. Azar azar un ilave ederek yoğurun ve mayalandırın. Mayalanan hamurdan parçalar koparın. İçine rendelenmiş kaşar peyniri koyup kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Susam ve çörek otu serperek 190 derece fırında pişirin.
Yeşil pilav
Yeşillikleri ince ince kıyın. Suyu tuzla kaynatın. İçine doğradığınız yeşilliklerin yarısını koyun. Tereyağı, zeytinyağı, karabiber ve pirinci de ilave edin. Pilav pişince kalan yeşillikleri koyup karıştırın ve kapağı açık olarak demlenmeye bırakın. Soğuk veya sıcak olarak servis yapın.
Kup piramit
Yağ ve kremayı eritin. Çikolataları bir bıçakla kıyıp kremalı karışıma ilave edin ve erimesini sağlayın. Kırılmış bisküvi ve cevizleri karıştırıp kuplara paylaştırın. Üzerlerine çikolatalı karışımı dökün. Buzdolabında biraz dinlendirin. Servis yapmadan önce mevsim meyveleriyle süsleyip servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.