Bugün ne pişirsem?
Zeytinyağını tencereye koyup üzerine unu ve yoğurdu ekleyerek kavurun. Kavrulduktan sonra üzerine suyu, tuz ve karabiberi ilave edip 20 dakika pişmeye bırakın. Ayrı bir tavada kırmızı pul biberi tereyağında yakın ve çorbanın üzerine dökerek servis yapın.
Arpacık soğanlı mantar sote
Soğanları zeytinyağında soteleyin. Doğranmış sivri biberleri ve mantarları da ilave edin. Karabiber ve tuzu ekleyip tereyağını koyun. Biraz kavurup unu ilave edin. Sütü de ekleyerek kıvamına gelmesini bekleyin. En son maydanozu ekleyip servis yapın.
Elmalı milföy tatlısı
Milföylerin hafifçe çözülmesini bekleyin. Harcı için rendelenmiş elmayı, dövülmüş ceviz içini, pudra şekerini ve tarçını karıştırın. Milföyleri elinizle biraz genişletin. Ortasına elmalı harçtan bir miktar koyun, ikiye katlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından aldıktan sonra pudra şekerine bulayın.
Nohutlu bulgur pilavı
Zeytinyağını, tereyağını, kıyılmış soğanı ve doğranmış sivri biberleri kavurun. İçine bulguru ve sıcak suyu ilave edin. Pilav biraz suyunu çekince içine haşlanmış nohutları ilave edin. Bulgurlar suyunu çekene kadar pişirip demlenmeye bırakın.
Domatesli semizotu salatası
Domateslerin üst kısımlarını kesip içlerini oyun. Semizotunu yıkayıp doğrayın. Semizotunu, rendelenmiş sarmısakları, küçük doğranmış salatalıkları, limon suyunu, tuzu ve kırmızı biberi bir kapta karıştırın. Karışımı domateslerin içine yerleştirin. Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.