Karalahana dolması
MALZEMELER
Elmalı pasta
Elmaları rendeleyin, tarçın ve toz şekerle karıştırın. Erimiş margarin, yoğurt, yumurta ve toz şekeri karıştırın. Üzerine unu ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. 10 dakika dinlendirin. Bir kalıbı yağlayıp un serpin, hamuru döşeyin. Üzerine elmalı harcı yayın. Orta ısıda pişirin.
MALZEMELER
Mantarlı ekmekler
Ekmeklerin kenarlarını kesin ve kestiğiniz kısımları blendırdan geçirin. Soğanı, doğranmış biberleri, rendelenmiş domatesleri, doğranmış mantarları, ekmeği, kırmızı biberi, tuzu ve karabiberi yağda kavurun. Harcı ekmeklerin üzerine sürüp rendelenmiş kaşarı serpin. Fırında pişirin.
MALZEMELER
Ispanak salatası
Ispanak yapraklarını elinizle irice koparıp salata tabağına alın. Üzerine doğranmış domates ve küp doğranmış peynir ilave edin. İri kırılmış cevizleri serpin. Sosu hazırlamak için tüm malzemeyi küçük bir kapta iyice çırpın. Sosu salatanın üzerine gezdirin ve harmanlayın.
MALZEMELER
Sosu için:
Sosisli kumpir
Patateslerin kabuklarını soyup haşlayın. Üzerine tereyağı ve kaşar ekleyerek püre haline getirin. Sosis ve soğanları kıyın. Sivri biberleri doğrayıp 5 dakika kavurduktan sonra baharatlarını ekleyin. Salçayı 1 su bardağı suyla sulandırıp üzerine ekleyin ve 10 dakika daha pişirin. Yaptığınız karışımı patates püresinin üzerine koyup servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.