Elmalı kek
MALZEMELER
Tavuk sarma
Tavukları tuzlayıp biberleyin. Her parçanın üzerine bir dilim jambon ve bir dilim kaşar peyniri koyun. Üzerlerine kekik serpip rulo yapın. Açılmamaları için kürdanla tutturun. Sıvı yağda arkalı önlü kızartarak servis yapın.
MALZEMELER
Kepekli krep
Un, kabartma tozu, tuz, yumurta, süt ve sıvıyağı karıştırın.Yapışmaz yüzeyli tavayı suyla ıslatın. Krep hamurundan kepçeyle alıp tavaya yayın. İki yüzünü de pişirin. Rendelenmiş peynir ve kıyılmış maydanozu karıştırıp kreplere yayın ve rulo biçiminde sarın.
MALZEMELER
Pastırmalı yeşil mercimek
Mercimeği bir taşım kaynatın ve suyunu dökün. Yağları tencereye koyun, ince kıyılmış soğanı kavurun. İki dakika sonra pastırmaları da ekleyin ve soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Salça, pirinç, tuz, karabiber ve mercimeği ekleyip karıştırın. Mercimekleri iki parmak geçecek kadar su ekleyin. Suyunu kontrol ederek 20 dakika pişirin. Üzerini pul biber, kimyon ve maydanoz ile süsleyin.
MALZEMELER
Sakızlı muhallebi
Un ve pirinç ununu kısık ateşte 1-2 dakika kavurun. Sütü ilave edip çırpma teliyle hızlıca karıştırın. Toz şeker ve yumurta sarısını ekleyin, karıştırarak göz göz olana dek pişirin. Dövülmüş damla sakızı ve margarini ilave edip bir iki taşım daha kaynatın. Kaselere boşaltarak servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.