Mantarlı ıspanak kökü
MALZEMELER
Kuru meyveli tatlı
Una, oda sıcaklığında tereyağı ve pudra şekerini karıştırın. Portakal kabuğu rendesi, mısır unu ve soğuk suyu ekleyip yoğurun. Parçalar koparıp muffin kalıplarına kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Rendelenmiş elma, doğranmış kayısı, incir ve kuru üzüm karışımını hamurlara pay edin. 180 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
Üzerine:
Baharatlı çıtır
Ufalanmış ekmeklerin üzerine süt, sıvı yağ ve tuz koyup yoğurun. Çok yumuşak olursa un ilave edebilirsiniz. Hamuru unlu zeminde açıp kare şeklinde kesin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Çörekotu ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
Üzeri için:
Domatesli pirinç çorbası
Domatesleri rendeleyin. Biberleri ince doğrayın. Tencereye yağı koyun. Üzerine domates, biber, pirinç ve suyu da ilave ederek 20 dakika pişirmeye bırakın. Maydanozu da yıkayıp çok ince kıyarak tencereye ekleyin. Çorbanın vitamin değerini artırmak için haşlanmış et ilave edebilirsiniz.
MALZEMELER
Sigara böreği tatlısı
Pudra şekeri ile suyu 5-6 dakika kaynatın. Limon suyu ekleyip 2 dakika ocakta tutun. Yufkaları üçgen kesin. İçlerine dövülmüş ceviz koyup sıkıca sarın. Bütün yufkaları hazırladıktan sonra, su dolu kapta 10 dakika bekletin. Suyunu süzdürüp kızartın. Kızaran börekleri soğuk şerbete atın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.