Bu gün ne pişirsem?
Mantarları ince doğrayın. Üzerine yumurtaları kırın. Yeşil biberleri ince ince doğrayın. Maydanozu kıyın. Biber, maydanoz, süt, un, kabartma tozu ve baharatları mantarlarla karıştırın. Yağsız tavayı biraz yağlayın. Karışımdan kaşıkla dökerek arkalı önlü kızartın.
Hindi salatası
Hindi etini kuşbaşı doğrayıp 1 su bardağı suda haşlayın ve didin. Sivri biberleri ve maydanozu ince kıyıp hindi etiyle karıştırın. Göbek salatanın içini çıkarıp kare şekline getirin. İçini hindili karışımla doldurun. Bir kapta zeytinyağı, limon suyu ve baharatları karıştırıp salatanın üstüne dökün.
Yumurtalı karışık pide
Maya ve toz şekeri suda eritin. Un, tuz ve mayalı suyu, kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp bir saat dinlendirin. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Her hamuru unlayarak yuvarlak açın. 200 derece fırında hafif kabaran kadar pişirin. Üstlerine iç malzemesini ilave edip her birinin üzerine yumurta kırın. Tekrar fırına verip üzerleri kızarana kadar pişirin. Üzerlerine tereyağı sürün.
Sütlü mercimek çorbası
Soğanı ve patatesi rendeleyin. Üzerine tereyağı, mercimek ve 1 su bardağı suyu ilave edip 5 dakika tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Kalan suyu ekleyin ve mercimek yarı yarıya yumuşayıncaya kadar pişirin. Sütü ilave edin ve mercimek yumuşayıncaya kadar pişirin. Kıymayı kavurun ve unu ilave edip unun kokusu gidene kadar kavurun. Çorbanın içine katıp iki taşım daha kaynatın.
Kabak köftesi
Kabakların içini çıkarıp rendeleyin. Rendelenmiş soğanla bir kaba koyun. İçine un, yumurta, kıyılmış maydanoz ilave edin. Karabiber ve tuzunu ekleyin. Bu malzemeleri sıkma torbasına doldurun. Kızdırılmış yağa köfte büyüklüğünde sıkıp çevirerek kızartın. Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine çıkarın. Yağını bırakınca limonla servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.