Bugün ne pişirsem?
Şerbeti için:
Su ve şekeri kaynatın. Limon suyunu katıp biraz daha kaynatın ve ocaktan alın. Yumurtaları yoğurtla çırpın. Ekmekleri robottan geçirin. Yumurtalı karışıma ekmek, sıvı yağ, irmik, un, kakao, su, şeker, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. 190 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Soğuk şerbeti tatlının üzerine dökün.
Sebzeli et sote
Eti margarinde kavurun. Doğranmış sivri biber ve domatesi ilave edin. Patates ve havuçları doğrayıp az suda 3 dakika haşlayın. Etlere ilave edip karıştırın. Soteyi ocaktan indirmeye yakın kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
Fındıklı puding
Robotta çekilmiş fındık, şeker, irmik, süt ve bir tutam tuzu karıştırın. Kısık ateşte, koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ateşten alıp vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Hafif ılınınca iki yumurta sarısını pudinge karıştırın. Yağlanmış kalıbın içine boşaltıp benmari usulü 30 dakika pişirin. Buzdolabında 1 saat bekletin.
Pırasa çorbası
Pırasaların başını kesip temizleyin. Küçük küçük doğrayın. Tencereye alıp üzerine su ekleyin. İyice haşlayın. Tel süzgeçten geçirip ezin. Pırasaları tekrar haşlama suyuna alıp bekletin. Bu arada ayrı bir tencerede margarini eritin. Unu hafif sararana dek kavurun. Üzerine pırasalı karışımı ilave edin. Tuzunu ekleyin. Unun topaklanmaması için iyice karıştırın. Beş dakika daha pişirip servis yapın.
Pratik börek
Peyniri ezin. Yumurtaları çırpıp peynirle karıştırın. Yufkaları üst üste koyun. Peynirli karışımı yufkanın yarısına koyun, boş kalan kısmı peynirli karışımın üstüne kapatın. Baklava dilimleri şeklinde kesin. Bu şekilde 10 dakika bekletin. Daha sonra kızgın yağda kızartarak servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.