Bugün ne pişirsem?
İnce kıyılmış lahanaları tuzlu suda 20 dakika haşlayın. Bir tencerede soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine kıymayı ekleyin. 1-2 dakika sonra pirinci de koyup kavurun. Pirinçler beyazlamaya başlayınca kıyılmış biber ve salçayı ekleyin. Birkaç dakika sonra lahanaları ve barbunyaları koyun. Kısık ateşte suyu azalana kadar pişirin.
Pastırmalı börek
Pastırma, biber ve maydanozları ince kıyın, küp doğranmış domates ve kaşar peyniriyle karıştırın. Bir kapta yoğurt, yumurta ve sıvı yağı çırpın. Yufkayı 8 üçgen parçaya kesin. Üzerlerine yoğurtlu karışımdan sürüp geniş ucuna pastırmalı karışımdan koyun ve gevşekçe sarın. Onların da üzerlerine kalan yoğurtlu harcı sürüp çörek otu serpin. 190 derece fırında 15 dakika pişirin.
Kayısılı pilav
Kayısıları sıcak suda yarım saat bekletin. Kestaneleri haşlayıp kabuklarını soyun. Tereyağını eritip üzerine zeytinyağını ekleyin ve pirinci 10 dakika kavurun. Pirincin üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. İkiye böldüğünüz kayısı, kestane ve tuzu ekleyip 20 dakika boyunca pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.