Peynirli ekmekçik
MALZEMELER
Patatesli kuzu
Eti yıkayıp süzün. Kıyılmış sarmısak, mercanköşk, kekik, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırın. Üzerine eti ilave edip buzdolabında 20 dakika marine edin. Patatesleri kalın elma dilimi doğrayın. Eti fırın kabına yerleştirin. Patatesleri marineye koyarak karıştırın, suyuyla beraber etin üzerine dökün. 170 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
Çikolatalı milföyler
Milföy hamurlarını oda sıcaklığında bekleterek yumuşatın. Bir parça milföy hamurunun uç kısmına iki parça çikolata koyun. Daha sonra rulo şeklinde sarın. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER
Pancar çorbası
Kabukları soyulmuş pancarları, havucu ve kırmızı biberi tencereye koyun. Sarmısak, tereyağı, sirke ve suyu katarak 30 dakika pişirin ve blenderden geçirin. Tekrar tencereye alın ve soya sosunu ekleyerek bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
MALZEMELER
Tahinli ekmek
Ekmekleri tepsiye dizin. Tahin, şeker ve suyu karıştırın ve ekmeklerin üzerine sürün. En üste pekmez sürün. 190 derece fırında pişirin. Fırından çıkarınca ekmeklerin üzerine tekrar tahinli karışımdan sürün.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.