Pirinçli brokoli
Brokoliyi çiçeklerine ayırıp az suda haşlayın. Soğuk suya atıp süzün. Pirinci, üzerini 2-3 parmak geçecek kadar suda 30 dakika haşlayıp süzün. Havuç, biber ve pancarı jülyen doğrayın. Üzerini geçecek kadar su, sirke ve tuzla 15 dakika haşlayın. Soğuduktan sonra tüm sebzeleri bir kaba alın, üzerine pirinci ekleyin. Sirke, zeytinyağı, soya sosu, toz şeker ve limon suyunu karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.
Harf ekmekler
Sosu için:
Ekmekleri kurabiye kesme kalıbıyla kesin. Üzerine dövülmüş sarmısak, kekik, kırmızıbiber ve tereyağı sürüp 190 derece fırında sekiz dakika pişirin. Domateslerin içlerini oyun. Labne peyniri, doğranmış taze soğan ve dereotu, dövülmüş sarmısak ve zeytinyağını karıştırıp domatesleri bu karışımla doldurun. Ekmekleri kürdanla domatese batırın.
Mercimekli yoğurt çorbası
Mercimekleri yıkayıp tencereye koyun. Üzerini geçecek kadar su ekleyip beş dakika kaynatın. Mercimeklerin suyunu süzüp tekrar tencereye alın. Bulguru da ekleyip suyu ilave ederek 10 dakika pişirin. Bir kasede un ve yoğurdu çırpın ve çorbaya karıştırarak yavaş yavaş ekleyin.
Tatlı sandviç
Tost ekmeklerini üçgen biçiminde kesip fırında kızartın. Bir kapta bal, labne peyniri ve yoğurdu hafifçe karıştırıp kızaran ekmeklerin üzerine sürün. Üzerine küçük parçalar halinde kestiğiniz kuru kayısı ve inciri serpiştirin. Servis tabağına alın. Dövülmüş ceviz ve mısır gevreği ile süsleyerek servis yapın.
Patates çorbası
Sebzeleri doğrayın. Eti ince uzun şeritler halinde kesip kaynar suya atın, yumuşayana kadar pişirin. Eti sudan alın. Haşlama suyunu süzgeçten geçirin. Doğranmış sebzeleri ekleyin. Sebzeler yumuşayınca eti tencereye alın. Tereyağını ekleyip beş dakika daha pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.