Etli mantı çorbası
MALZEMELER
Kızarmış rulolar
Un, sirke, su ve tuzu yoğurup merdane ile açın. Büyük bir bardakla yuvarlaklar kesin. Hamurları havan tokmağına sararak yağda kızartın. Tokmağı çıkarıp ruloları ılınmaya bırakın. Kakao hariç tüm malzemeyi koyulaşana kadar pişirin. Yarısına kakao ekleyin. Ruloların yarısına beyaz, yarısına kakaolu kremayı doldurun.
MALZEMELER
Kreması için:
Etli kabak yemeği
Kabakları soyup uzunlamasına doğrayın. Kıyılmış soğan, sarımsak ve eti karıştırarak 10 dakika kavurun. Kabağı ekleyip 5 dakika pişirin ve salçayı katın. 1-2 dakika sonra suyu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
Kereviz salatası
Marulu yıkayıp büyük bir servis tabağını kaplayacak şekilde yerleştirin. Domates, salatalık, pancar ve kerevizleri küp doğrayın. Beyaz peyniri de küçük küçük kesin. Hepsini bir kapta harmanlayın, marulun üzerine aktarın. Dövülmüş sarmısakları ve zeytinyağını karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.
MALZEMELER
Fıstıklı pilav
Fıstıkları tereyağında kavurun. Soğanı yemeklik doğrayıp fıstıklarla kavurun. Ayıklanıp yıkanmış pirinci kavurun. Kuş-üzümlerini ilave edin. Dört bardak sıcak suyu da ekleyin. Tuzunu katın. Tencerenin kapağını kapayıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Maydanozu ve baharatlarını ekleyin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.