Hardallı peynir çubukları
Yumurtanın akını ve sarısını birer kapta ayırın. Kaşar peynirini rendeleyin. Üzerine yumurta sarısı, hardal, tereyağı, pul biber, tuz ve aldığı kadar un ekleyip kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurup, hazırlayın. Unlu bir tezgahta açıp istediğiniz şekilde kesin. Üzerine yumurta akı sürüp, yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika boyunca pişirin.
Mercimek piyazı
Mercimeği diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın. Maydanoz ve taze soğanı ince kıyın, süzülmüş mercimeğe ekleyin. Nar ekşisi, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın. İçine piyazlık doğranmış soğanları katın, mercimeğin üzerine dökün. Haşlanmış yumurtayla süsleyerek servis yapın.
Kakaolu bisküvili pasta
Bisküvileri toz haline getirin. Yumurta sarısı, şeker, portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuğunu çırpın. Krema haline gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp margarini katın. Karışımdan bir su bardağı ayırın. Kalanın içine bisküvileri ekleyin. Çukur bir kaba yerleştirin. Buzdolabında 20 dakika bekletin. Çıkartıp ters çevirin. Üzerine kremayı sürün.
Yoğurtlu bulgur çorbası
Bulguru et suyunda pişirin. Yoğurdu yumurta sarısı ile çırpın. Çorbanın suyundan alarak ılıtın ve çorbaya azar azar ekleyin. Tuz ve karabiberi katıp tencereyi ocaktan alın. Üzerine yağda yakılmış nane gezdirerek servis yapın.
Zeytinyağlı ıspanak
Ispanağı yıkayıp süzün ve ince kıyın. Zeytinyağında kıyılmış soğanı kavurun. Üzerine ıspanak, pirinç, dövülmüş sarmısak, kesme şeker, tuz ve karabiberi ilave edin. Kısık ateşte ıspanak kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.