Ezogelin çorbası
MALZEMELER
Ispanaklı tavuk
Tavuk göğüslerini iyice haşlayıp didikleyin. Yağlanmış fırın kabına alın. Doğranmış soğan ve ıspanak yapraklarını margarinde kavurun. Baharatları katın ve tavukların üzerine yayın. Unu biraz margarinde kavurun. Üzerine soğuk süt ekleyip muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alıp rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ekleyin. Ispanakların üzerine sosu yayın. En üste kalan peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
Avokadolu ıspanak salatası
Ispanak ve marulu bol suyla yıkayıp süzün ve irice doğrayın. Avokadonun kabuğunu soyun, dilimleyip yeşilliklerle beraber salata kasesine alın. Üzerine kavrulmuş susam serpin. Limon suyu ve hardalı karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.
MALZEMELER
Muzlu milföy
Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşatın. Muzları soyun, kararmamaları için limonla ovun. Ortadan ikiye bölün. Muzları milföy hamurlarının üzerine koyun. Hamurun iki köşesini ortada birleştirip iyice bastırın. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Hamurları soğuk suyla çalkaladığınız tepsiye dizin. 180 derecelik fırında, üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Üzerini çikolata sosuyla süsleyin.
MALZEMELER
Mantarlı ekmek pizza
Mantar, soğan ve sivri biberleri ince doğrayın. Tereyağında hepsini soteleyin. Bir kaba alıp ezilmiş beyaz peynir, maydanoz, çırpılmış yumurtayla karıştırın. Karışımı küçük fırın kaplarına paylaştırın. Üzerine ekmek dilimlerini kapatın. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Ters çevirerek servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.