Patates sufle
MAL ZE ME LER
Köfteli çorba
Kıymayı tuz, nane, karabiber ve köfte baharıyla yoğurun ve küçük köfteler hazırlayın. Domatesleri küp doğrayın. Üzerine margarin ve tuz koyup beş dakika pişirin. Sıcak suyu ilave edin. Suyla açılmış salçayı ekleyin. Kaynamaya başlayınca köfteleri atıp beş dakika pişirin. Şehriyeyi de ilave edip 15 dakika daha pişirin.
MALZE MELER
Gül tatlısı
Su ve şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın. Yumurta ve alabildiği kadar unu iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Daha sonra kalınca açın ve parmak genişliğinde şeritler kesin. Derin bir tavada yağı kızdırın. Kestiğiniz şeritleri bir çatalla ucundan tutup tavaya atın. Çevirerek ve içe doğru sararak kızartın. Kızaran hamurları soğuk şerbetin içine atın. 10-15 dakika sonra çıkartıp servis yapın.
MALZEMELER
Halka böreği
Yufkaları düz bir zemine üst üste yayın. Dört adet üçgen olacak biçimde kesin. Doğranmış domates ve biber, rendelenmiş beyaz peynir, ince kıyılmış maydanoz ve baharatları karıştırın. Harcı yufkaların geniş kenarına koyarak sigara böreği gibi sarın. Kızgın yağda önlü arkalı kızartın.
MALZEMELER
Kabak mezesi
Kabakları çizgili olarak temizleyin ve ikiye bölün. Uç kısımlarını koparmadan dörde bölün. Üzerine su, toz şeker, tuz ve karabiber ekleyin ve diri kalacak şekilde haşlayın. Servis tabağına aktarın. Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve sarmısağı karıştırıp kabağın üzerine gezdirin.
MALZEMELER
Üzerine:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.