Nohutlu patates köftesi
MALZEMELER
Kırmızı mercimekli poğaça
Mercimeği, üzerine çıkacak miktarda su koyarak yumuşayana kadar pişirin. Soğuduktan sonra içine yumurta, küp doğranmış tereyağı, yoğurt, kıyılmış maydanoz ve soğan, tuz, kabartma tozu ve pul biber ekleyip yoğurun. Rendelenmiş peyniri katıp tekrar yoğurun. Poğaça şekli vererek tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 170 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
Güveçte bamya
Bamyayı 3 su bardağı limonlu suda 10 dakika haşlayın. Eti güvecin dibine yayın. Soğan ve biberleri etin üzerine koyup bamyayı ekleyin. Domateslerle üzerini kapatın. Tereyağını koyun. Ayrı bir kapta 4 su bardağı suya tuz atıp kalan limonu sıkın, salçayı koyarak karıştırın ve güvece dökün. Güvecin kapağını kapatıp kaynatın.
MALZEMELER
Kabaklı börek
Kabakları rendeleyin. Üzerine tuz serpip bekletin. Maydonoz, nane, 1 yumurta, tuz ve karabiber ekleyin. Kalan yumurtaları çırpın. Üzerine yoğurt, 3 çorba kaşığı tereyağı, tuz ve karabiber katıp çırpın. 3 yufkayı aralarına tereyağı sürüp tepsiye koyun. Kabaklı harcı yayın. Üzerine yoğurtlu karışımın yarısını yayın, un serpin. Kalan yufkaları da aynı şekilde yerleştirip 180 derecede pişirin.
MALZEMELER
Çikolatalı krema
Süt, nişasta, toz şeker ve yumurtayı çırpıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp kırılmış çikolatayı ve vanilyayı ekleyin. Çukur kaselere ikişer adet yulaflı bisküvi koyup üzerine kremayı dökün. Buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.