Peynir soslu biftek
MALZEMELER
Yulaflı çikolatalı kurabiye
Süt, tereyağı, toz şeker ve kakaoyu koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp ılıtın ve üzerine yulaf unu ile fındık ekleyin. Hamurdan kaşıkla parçalar alarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 12 dakika pişirin. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritip bir kaşık yardımıyla kurabiyelerin üzerine gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER
Patatesli çörek
Hamuru için tüm malzemeleri yoğurun. İç harcı için patatesi ezip diğer malzemelerle karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve elinizle açın. İç malzemesinden koyup kapatın. Önce çırpılmış yumurta sarısına, sonra da kızartılmış ve robotta çekilmiş ekmeklere bulayın ve 190 derecede fırında pişirin.
MALZEMELER
Ispanaklı çorba
Tavukları haşlayıp didikleyin. Ispanak köklerini doğrayın ve tavukları haşladığınız suda haşlayın. Unu iki çorba kaşığı tereyağında kavurun, sütü ilave edin. Bir taşım kaynatın. Sosu ıspanakların üzerine gezdirin, tavukları katın. Pul biberi, tereyağında pembeleştirip üzerine gezdirin. Dövülmüş sarmısak ve sirke ile servis yapın.
MALZEMELE
Renkli kurabiye
Gıda boyası hariç tüm malzemeyi karıştırın. Yumuşak bir hamur yapın. Hamuru ikiye bölün. Bir parçasına gıda boyasını ekleyip yoğurun. Unlanmış zeminde hamurları açın. Kurabiye kalıplarıyla kesin. Yağlanmış tepsiye dizin. Orta ısılı fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.