Tuzlu muffin
Sıvı yağ ve toz şekeri çırpın. Üzerine yumurtayı ilave edin. Sütü ağır ağır ekleyin. Kabartma tozunu una ilave edip azar azar karışıma yedirin. Tuz, zeytin ve peyniri ilave edip karıştırın. Minik muffin kalıplarına taşmayacak şekilde koyun. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirin. Kalıplardan çıkararak servis yapın.
Soğan soslu antrikot
Sos için:
Soğanların kabuklarını soyun, her soğanı 8 parça olacak şekilde kesin ve zeytinyağında hafifçe sote edin. Üzerine salçaları, kesme şekeri ve tuzu ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Sirke ekleyip 15 dakika pişirin ve kenara alıp dinlendirin. Sıvı yağı yapışmaz yüzeyli tavaya alıp antrikotları önlü arkalı pişirin. Servis tabağına alıp soğan sosla birlikte servis yapın.
Mandalinalı kek
Yumurta ve toz şekeri çırpın. Mandalina suyu, hindistancevizi rendesi, yoğurt ve sıvı yağı ilave edip karıştırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu karıştırıp yumurtalı karışıma ekleyin. Muffin kalıplarını yağlayın. Karışımı bu kaplara boşaltıp fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece fırında yarım saat pişirin. Soğuduğunda üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
Sodalı börek
İçi için:
İnce kıyılmış maydanozu ve ezilmiş peyniri karıştırın. Sıvı yağ, yumurta, erimiş tereyağı ve sodayı karıştırın. Üç adet yufkayı aralarına sodalı karışımdan sürerek tepsiye yerleştirin, üzerine peyniri yerleştirin. Kalan yufkaları da tepsiye koyun. Kalan sodalı karışımı üzerine dökün. 180 derece fırında pişirin.
Ispanak sote
Ispanağın yapraklarını iyice yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Kıyılmış soğanı yağda kavurun. Ispanakları tencereye ekleyin. 15 dakika boyunca pişirdikten sonra soğumaya bırakın. Rendelenmiş sarmısakla harmanlayıp servis tabağına alın. Üzerine önceden rendelemiş olduğunuz havuçları da koyarak servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.