Ekmekli tiramisu
MALZEMELER
Döner
Kıymayı rendelenmiş soğanla karıştırın. Etleri, üzerlerine kıyma yayarak üst üste dizin. En altta ve en üstte et olmalı. Streç filme sarıp derin dondurucuda bir gece bekletin. Servis yapmadan önce çok ince dilimleyip yağsız tavada kızartın. Tuz ve karabiber serpin. Salça, yağ, un ve suyu karıştırarak pişirin. Servis tabağına ekmek dizin, üzerine döneri koyun, sosu dökerek servis yapın.
MALZEMELER
Kıymalı açma börek
Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, su, tuz ve unla hamuru yoğurun ve dinlendirin. Dinlenmiş hamuru açın. Soğan, kıyma ve biberleri yağda kavurun. Yufkaların ortasına harcı koyup zarf gibi katlayın. Üzerine yumurta akı sürün ve çörek otu serpin. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
MALZEMELER
Soğanlı yumurta
Soğanları halka doğrayıp tuzlayın. Tereyağını eritip üzerine soğanı ilave edin. Sık sık karıştırarak çok kısık ateşte bir buçuk saat pişirin. Sirke, toz şeker, tarçın ve yenibahar ekleyip karıştırın. Tavanın içine dört adet yuva açın ve yumurtaları kırın. Tuzunu katıp 8-10 dakika pişirin. Üzerine karabiber ve pul biber serpin.
MAL EMELER
Pirinçli pazı çorbası
Pirinci, üzerine beş su bardağı su ekleyip pişmeye bırakın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin ve ince doğranmış soğanı kavurun. Üzerine ince kıyılmış pazıyı ilave edin. Pazı yumuşayınca salçayı ekleyin ve 1-2 dakika kavurun. Pirinç yarı yarıya yumuşayınca üzerine pazıyı ilave edin. Tuzunu katın. Sütü ekleyip 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.