Karnabaharlı et sote
MALZEMELER
Ay çekirdekli mantı
Hamur için gereken malzemeleri yoğurup 20 dakika dinlendirin. Kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurun. Hamuru ince açıp çay bardakları ile kesin. İç harcını hamurlara paylaştırıp bohça şeklinde katlayın ve iki ucunu birleştirin. Kaynayan tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün. Üzerine tereyağında kavrulmuş ay çekirdeği koyun.
MALZEMELER
Fırın sütlaç
Pirinci suda haşlayın. Süzüp üzerine sütü ekleyin. Bir iki taşım kaynatıp toz şekeri ilave edin. Pirinç ununu çok az suda açıp tencereye ekleyin. İki dakika kaynatıp ocaktan alın. Vanilyayı katıp karıştırın ve fırın kaplarına boşaltın. Yumurta sarısını çırpıp sütlaçların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.