Pastırmalı börek
MALZEMELER
Üzeri için:
Karnabahar salatası
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp tuzlu suda 15 dakika haşlayın ve süzün. Yumurtayı katı olacak şekilde haşlayıp rendeleyin. Maydanozu ince kıyıp galeta unu ile karıştırın. Üzerine yumurtayı ve eritilmiş tereyağını ilave edin. Daha sonra bir kaşık tersi ile üzerine bastırarak kalın bir tel süzgeçten geçirin. Tuzunu ayarlayın. Karışımı karnabaharın üzerine gezdirip servis yapın.
MALZEMELER
Maydanoz soslu levrek
Maydanozları incecik kıyıp dövülmüş sarmısak, limon suyu, zeytinyağı, karabiber ve tuzla karıştırın. Patatesi halkalar halinde dilimleyip kızartın. Kıyılmış maydanoza bulayarak servis tabağına yerleştirin. Levreği ızgarada arkalı önlü kızartıp servis tabağına alın. Üzerine maydanoz sosu döküp servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.