Bugün ne pişirsem?
Sarımsağı dövüp tereyağı, tuz ve karabiberle karıştırın. Kemiği çıkarılmış etin her tarafına sürün. Mutfak ipi ile sıkıca sarın. Pişirme torbasına koyup 200 derece fırında 1.5 saat pişirin. İnce kıyılmış maydanozu ekmek kırıntısı ile karıştırın. Üzerine yumurta akı, beyaz peynir, tuz ve karabiber ilave edip budun üzerine sürün. 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sebzeli ekmek
Kabağı rendeleyip suyunu sıkın. Pırasa ve havucu rendeleyin. Kıyılmış maydanoz, dereotu, yoğurt, un, yumurta, karbonat, kabartma tozu ve limon suyunu katın. Tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyip iyice yoğurun. Ekmek şekli verip tepsiye yerleştirin. Üzerine bıçakla çizik atıp yumurta sarısı kürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
Kurufasulye tatlısı
Bir gece önce ıslatılmış fasulyeyi yumuşayana kadar haşlayın. Şekeri ilave edip 5 dakika daha pişirin. Kestaneyi de haşlayıp, süzün ve kabuklarını soyun. Kuru fasulyeyle beraber robottan geçirin. Sıcak suda bekletilmiş kuru üzüm, vanilya, ceviz, fındık ve sütle karıştırın. Tatlıyı kaselere boşaltıp buzdolabında dinlendirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.