Patlıcanlı pilav
Pirinci ılık tuzlu suda bekletin, süzüp yıkayın. Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın. Tuzlu suda beş dakika haşlayın. Yemeklik doğranmış soğanı yağda kavurun. Patlıcanı ekleyip ezmeden kavurun. Üzerine sıcak su ve tuz katın. Bir taşım kaynatıp pirinci ekleyin. Tarçın ve karabiber ilave edin. Pirinç suyunu çekene kadar pişirin.
Karnabaharlı tartolet
İçi için:
Hamur için verilen malzemeleri yoğurun ve unlanmış tezgahta açın, tart kalıplarına sığacak ebatta parçalar kesin. Yağlanmış tart kalıplarına hamurları bastırarak yerleştirin. 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Karnabaharı ayırıp tuzlu suda haşlayın. Süzüp ince ince kıyın. Unu yağda kavurun. Süt ekleyip koyulaşana kadar pişirin. Üzerine karnabahar ve baharatları ilave edin. Karışımı tartoletlere paylaştırıp rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Yeniden fırına verip üzerleri kızarana dek pişirin.
Yulaf ezmeli kurabiye
Yulaf ezmesini kuru bir tavada pembeleşinceye kadar kavurun. Bir kabın içinde bal, Hindistan cevizi ve tarçınla birlikte karıştırın. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle şekil verin. Kurabiyeleri kurumaya bırakın. Sertleşmeye başladığında servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.