Sarmısaklı tavuk
MALZEMELER
Pancarlı salata
Yuvarlak bir kalıba ince bir naylon serin. Pancar turşusunu rendeleyerek, naylonun içine koyun. Haşlanmış patatesleri ezerek, mayonezin yarısı ve bir çorba kaşığı yoğurt ile karıştırıp, pancarın üzerine dökün. Haşlanmış havuçları rendeleyip, mayonezin diğer yarısı ve kalan yoğurt ile karıştırıp, patateslerin üzerine dökün. Bir gece buzdolabında bekletin. Servis tabağına ters çevirip, üzerindeki naylonu yavaşça çekin.
MALZEMELER
Portakallı irmik tatlısı
Sütü kaynatın. Toz şeker, vanilya, portakal kabuğu rendesi ve irmiği katıp 10 dakika karıştırarak pişirin. Ateşten alıp kuş üzümü, badem ve yumurtaları ekleyip iyice çırpın. Muhallebiyi kaselere paylaştırın. Portakalları dilimleyip servis tabaklarına dizin. Üzerlerine tatlı kaselerini ters çevirerek çıkarın. Benmari usulü eritilmiş çikolatayla süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.