Bugün ne pişirsem?
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun ve ezin. Kıyma, yumurta, kırmızıbiber, karabiber, un ve tuzu yoğurun, patlıcanla karıştırıp sulu bir harç elde edin. Harçtan kaşıkla parçalar alıp kızgın yağda kızartın. Milföyleri unlu zeminde açın. Uzun bir kek kalıbını kaplayacak şekilde yerleştirin. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin, zeminine de susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Milföyü servis tabağına çıkarın. Köfteleri içine yerleştirerek servis yapın.
Acılı ekmek
Ekmek hamurlarını margarinin yarısı ile yoğurun, 5 dakika dinlendirin. Dövülmüş cevizi, ince kıyılmış soğanı, biber salçasını, acı biberi ve kalan margarini karıştırın. Dinlenmiş hamuru iki karış uzunluğunda dikdörtgen açın. Üzerine cevizli harcı yayıp kenarlarını ortaya doğru katlayın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına koyup 200 derece fırında pişirin.
Pudingli meyve tatlısı
Pudingi sütle pişirin. Sos için; küçük parçalara bölünmüş çikolata, krema ve Nescafe'yi ağır ateşte karıştırarak pişirin. Servis kaplarına birer top dondurma koyun. Üzerine ikiye böldüğünüz çilek ve üzümleri, küçük parçalara bölünmüş krokanları koyun. Pudingi de kaplara paylaştırın. Üzerine çikolatalı sostan gezdirin. Çilek, üzüm ve nane yaprakları ile süsleyin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.