Bugün ne pişirsem?
Tereyağını eritin, zeytinyağını ekleyin. Üzerine pirinci koyup 5 dakika kavurun. Tuz ve sıcak su ekleyin. Önce normal ısıda 10 dakika, sonra kısık ateşte 10 dakika pişirin. Sebzeleri jülyen doğrayın ve 1 su bardağı suda 5-6 dakika haşlayın. İnce doğranmış sarımsağı ve zeytinyağını ilave edip kavurun. Pişen pilavın içine sebzeleri katıp karıştırın.
Soya kıymalı kebap
Soya kıymasını 10 dakika haşlayıp süzün. Soğuduktan sonra suyunun tamamen gitmesi için yeniden süzün. Üzerine rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, un, tuz ve baharatları ekleyip yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Hazırladığınız köfteleri sıvı yağda kızartın. Bir pideyi kuşbaşı iriliğinde kesip servis tabağına yayın. Köfteleri pidenin üzerine alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Kırmızıbiberle karıştırdığınız sıvı yağı gezdirip servis yapın.
Lokma tatlısı
Su, şeker ve limon suyunu kaynatın. Üzerine köpükler oluştuktan sonra 10 dakika kaynatıp altını kapatın. Un, maya, tuz, şeker ve zeytinyağı ve ılık suyla çok yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp ılık bir yerde dinlenmeye bırakın. Kabarınca yeniden karıştırın. Kaşık yardımıyla fındık büyüklüğünde lokmalar alıp yağda kızartın ve soğuk şuruba atın. 10-15 dakika bekletip ılık olarak servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.