Bugün ne pişirsem?
Köftesi için:
Patlıcanları közleyip soyun. Unu yağda kavurun. Patlıcanları ezip içine atın. Beş dakika kavurup süt ve rendelenmiş kaşarı ekleyin. İnce kıyılmış maydanoz ve sarmısağı ekleyin, servis tabağına alın. Kıyma, su, tuz ve baharatları iyice yoğurun. Harçtan parçalar koparıp elinizle şekil verin. Yağsız olarak arkalı önlü kızartın. Daha sonra patlıcanların üzerine koyarak servis yapın.
Lahana kubbesi
Lahananın yapraklarını ayırın ve bol suyla haşlayıp süzün. Birkaç adet yaprağı fırına dayanıklı bir kabın içine yerleştirin. Soğanı doğrayıp üzerini geçecek kadar suyla, suyunu çekene kadar pişirin. Zeytinyağı, pirinç, toz şeker, yenibahar, karabiber, kıyılmış nane, tuz, kuşüzümü ve fıstığı ekleyip karıştırın. Bir bardak suyla 10 dakika haşlayın. Harcı lahananın içine koyup kubbe şekli verin. Kabı tencerenin içine ters çevirerek koyun. Bir bardak su koyup 20 dakika pişirin.
Fındıklı havuç salatası
Havuçları rendeleyip zeytinyağıyla pişirin. Dövülmüş fındık, toz şeker ve tuz ekleyin. Yoğurdu dövülmüş sarmısakla karıştırıp havuca ekleyin ve karıştırın. Üzerini közlenmiş kırmızı biber ve dereotuyla süsleyin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.