Mantarlı tavuk
MALZEMELER
Fındıklı puding
Toz haline getirilmiş fındık, şeker, irmik, süt ve bir tutam tuzu karıştırın. Kısık ateşte, koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ateşten alıp vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Hafif ılınınca yumurta sarılarını ekleyip karıştırın. Yağlanmış kalıba boşaltıp benmari usulü 30 dakika pişirin. Buzdolabında bir saat bekletin. Soğuduktan sonra servis tabağına çıkarın. Çilek sos için, çilek ve toz şekeri robottan geçirin. Sosu pudingin üzerine gezdirip servis yapın.
MALZEMELER
Soğan çorbası
Bir tencereye su ve pirinci koyup pirinçler şişene dek kaynatın. Başka bir tencereye yoğurdu, yumurta sarılarını ve unu koyup ateşte iyice karıştırın. Hazırladığınız harcı pirinçli suyla ılıtın ve pirinci tencereye ilave edin. Beş dakika kaynatın. Tereyağını ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Çorbayı küçük doğranmış taze soğanla süsleyip servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.