Ürüklü çorba
Üzerine süzdüğünüz tavuk suyunu ekleyip karıştırın. Kıyma, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurun.
Fındıktan küçük köfteler yapıp 180 derece fırında pişirin.
Köfte, nohut, tavuk eti ve pirinci salçalı suya katıp 10 dakika kaynatın. Üzerine tereyağında yakılmış nane gezdirebilirsiniz.
MALZEMELER
Sütlü kek
Yumurta ve şekeri çırpın. Un ve pirinç ununu ilave edin. Kakao ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Margarini ve portakal kabuğunu ekleyip tahta kaşıkla iyice karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine döküp 190 derece fırında pişirin. Fırından alınca üzerine sütü gezdirin. Cevizle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
Üzerine:
Pastırmalı humus
Akşamdan ıslattığınız nohudu üzerine çıkacak kadar suyla haşlayın. Süzüp blendere alın ve içine nohut suyundan yarım su bardağı katın. Tahin, sarmısak, limon suyu, zeytinyağı, kimyon ve tuz ekleyin.
Tüm malzemeyi blenderden geçirip servis tabağına alın. Tereyağını eritip pastırma ve pul biber ekleyip birkaç kez çevirin.
Humusun üzerine pastırma ve kimyon koyarak servis yapın.
MALZEMELER
Üzerine:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.