Bugün ne pişirsem?
Enginarları, yarım limon suyu sıkılmış suda haşlayın. Börülceyi de karbonatlı bol suda haşlayın. Yeşil kalması için soğuk suda beş dakika bekletin. Süzdükten sonra kılçıklarını temizleyin. Bir tabağa alıp üzerine kalan limon suyu, dövülmüş sarmısak, zeytinyağı, sirke ve tuz ekleyip karıştırın. Enginarların içine ince dilimlenmiş havuç ve deniz börülcesini paylaştırın. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Otlu muska böreği
İçi için:
Rendelenmiş soğanı tereyağında kavurun. İnce kıyılmış ıspanak, taze soğan ve maydanozu ilave edip beş dakika daha kavurun. Soğuduktan sonra peynir ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Sıvı yağ ve suyu karıştırın. Yufkalardan birini yayın. Üzerine yağlı karışımdan sürün. Ortadan ikiye bölün. Her parçayı uzunlamasına üçe katlayın. Uç kısımlarına harç koyup muska şeklinde katlayın. Üzerlerine yağlı karışımdan sürüp susam serpin. Isıtılmış 200 derece fırında pişirin.
Çilekli profiterol
İçi için:
Tereyağı, su ve tuzu ateşe koyun. Kaynamaya başlayınca karıştırarak unu ilave edin. Beş dakika pişirip ocaktan alın, karıştırarak soğutun. İçine yumurtaları birer birer kırın. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye küçük parçalar halinde sıkın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin. Krema, pudra şekeri ve vanilyayı mikserle çırpın. Profiterol hamurlarını tamamen ayırmadan ortadan ikiye kesin. İçlerine kremadan sıkın. Dilimlenmiş çilek yerleştirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.