Şehriyeli tavuk çorbası
MALZEMELER
Peynirli bezelye
Peyniri iki santim genişliğinde doğrayın. Tereyağını kızdırıp peynirleri kızartın. Tavada kalan tereyağını bir tencereye alıp üzerine sıvı yağ ilave edin. İnce rendelenmiş soğan ve sarmısakları kavurun. Üzerine domates rendesi, baharatları ve tuzu ilave edip kavurun. Bezelye ve suyu ilave edin. 20 dakika pişirip peynirleri ekleyin. 10 dakika daha pişirin.
MALZEMELER
Cevizli kadayıf
Fırın tepsisini bir çorba kaşığı yağ ile yağlayın. Kadayıfların yarısını tepsiye yayın. Üzerine ceviz içini serpin. Artan kadayıfları da cevizlerin üzerine yayın. Artan yağı küçük parçalar halinde kadayıfın üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin. Şerbeti için su ve şekeri kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Ocaktan aldığınız şerbeti, soğuyan kadayıfın üzerine gezdirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.