Bugün ne pişirsem?
Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp 5 santimetre uzunluğunda doğrayın. Kabakları uzunlamasına dörde bölün. Soğanı piyazlık doğrayın. Kabak, biber ve soğanı bir kaseye alın. Üzerine zeytinyağı, kıyılmış biberiye, fesleğen, sarmısak, tuz ve karabiber ilave edip harmanlayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirip 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Üzerine balzamik sirke gezdirerek servis yapın.
Kakaolu kek
Yumurtaları şekerle beyazlaşıncaya kadar çırpın. İçine sıvı yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Kakaoyu ilave edip iyice yedirin. Un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip boza kıvamında bir harç elde edin. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına döküp 160 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
Pideli et sote
Pideyi iri küpler halinde doğrayın ve fırın tepsisine yayıp 200 derece fırında 15 dakika kızartın. Eti kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. İçine piyazlık doğranmış soğan ilave edip 1-2 dakika kavurun. Kıyılmış sivri biber, kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates, kıyılmış sarmısak, tuz, karabiber ve pul biberi katın. 2 dakika daha kavurup suyu ekleyin ve 30 dakika pişirin. Pideyi servis tabağına alın. Üzerine eti boşaltın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.