Bugün ne pişirsem?
Beş adet kırmızı biberi ve sivri biberi, çekirdeklerini temizleyip doğrayın. Soğanları dörde bölün. Zencefilin kabuğunu soyup üçe bölün. Biberleri, soğan, zencefil ve sarmısağı, üzerine bir su bardağı su ilave ederek blender'da çekin. Kakuleyi, zeytinyağının yarısında kavurun. Biber sosunu ve pul biberi ekleyerek 10 dakika pişirin. Tavukları ekleyip 40 dakika pişirin. Kalan kırmızı biberi közleyin. Çekirdeklerini çıkarıp ince doğrayın. Tavuğu ocaktan almaya 5 dakika kala közlenmiş biber, kişniş, karabiber ve tuz katın.
Yeşil börek
Yeşillikleri yıkayıp süzün ve doğrayın. Üzerine tuz serpin ve sularını sıkın. Üzerine, rendelenmiş peynirleri ve baharatları serpin. Yufkaları tezgaha yayın, ıslatmak için verilen malzemeleri karıştırıp üzerlerine sürün. İç malzemeyi her yanına serpiştirip rulo şeklinde sarın. İki parmak kalınlığında kesin. Dik olarak yağlanmış tepsiye dizin. Kalan yumurtalı sıvıyı üzerine sürüp 200 derecede pişirin.
Meyveli dürüm
Kremayı kısık ateşte 2 dakika kaynatın. Ocaktan alıp çikolatayı katın ve eritin. Soğuduktan sonra 3 çorba kaşığı portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuğu ilave edip karıştırın. Kabukları soyulmuş meyveleri küp şeklinde doğrayın, pudra şekeriyle karıştırın. Lavaş ekmeklerinin içine harcı pay edin ve rulo sarın. Çikolatalı sosla servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.