Enginar çorbası
MALZEMELER
Güveçte islim kebabı
Patlıcanları alacalı soyup dilimleyin. Tuzlu suda bekletip sıkın ve sıvı yağda kızartın. İnce kıyılmış soğan ve sarmısağı zeytinyağında kavurun. Eti ekleyip suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Üzerine küp doğranmış kabak ve domates, kekik, tuz ve karabiber ekleyip 30 dakika pişirin. Patlıcan dilimlerini küçük güveç kaplarına, kenarlardan sarkacak şekilde döşeyin. Etli harcı pay edip sarkan kısımla üstünü kapatın. 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
MALZEMELER
Rulo sandviç
Lavaş ekmeklerinin üzerine tereyağı sürün. Zeytin ezmesi ve labne peyniri de sürüp üzerine közlenmiş biberi koyun ve rulo sarın. Üzerine iki parmak aralıklarla çöp şiş batırın ve bu aralıklardan dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.