Etli enginar dolması
Eti kalan yağda kavurun. Kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri ete ilave edip 10 dakika daha pişirin.
Tuz, karabiber ve ince doğranmış dereotu ekleyip ocağı kapatın. Enginarların içlerine harcı paylaştırıp 10 dakika daha pişirin.
MALZEMELER
Buğday çorbası
Soğanları doğrayıp zeytinyağı, tuz ve bir bardak suyla yüksek ateşte beş dakika pişirin. İnce ince doğradığınız baklayı ilave edin. Bakla yumuşamaya başlayınca buğday, karabiber, tuz ve kalan suyu ilave edip bakla iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurdu, üzerine çorbadan biraz su alarak açın. Karışımı azar azar tencereye ilave edin. Biri iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Kıyılmış taze soğanı ekleyin.
MALZEMELER
Mini pizzalar
Mayayı, toz şeker ve bir su bardağı ılık suyla karıştırarak 10 dakika bekletin. Üzerine un, zeytinyağı, tuz ve su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Hamurdan parçalar koparıp çay tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine süt ve salça karışımı sürün. Dilediğiniz pizza harcını hazırlayıp üstlerine koyun. Rendelenmiş kaşar peyniri serperek 200 derecelik fırında pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.