Bugün ne pişirsem?
Kırmızı biberlerin üstlerini kapak şeklinde kesip çekirdeklerini çıkarın. Soğanı ince kıyın, zeytinyağı hariç kalan malzemeyle harmanlayın. Biberleri bu harçla doldurun ve fırın poşetlerinin içine koyup üstlerine zeytinyağı gezdirin. Poşetlerin ağzını kapatıp iğne ile birkaç delik açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
Enginar salatalı tavuk
Yulaf unu, zeytinyağının yarısı, hardal, tuz ve karabiberi karıştırın. Tavukları bu sosa bulayıp 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Kalan zeytinyağını, altı çorba kaşığı limon suyuyla karıştırın. Toz hardal, biraz tuz ve karabiber ekleyip çırpın. Enginarları jülyen doğrayıp servis tabağına alarak üzerine sosu dökün. Tavukları üzerine yerleştirerek servis yapın.
Yulaflı çikolatalı müsli
Bitter çikolataları benmari usulü eritin. Üzerine müsli ve pekmezi ilave edip karıştırın. Karışımdan çorba kaşığı ile parçalar kopartarak yağlı kağıt üzerine alın. Ilındıktan sonra üstlerini benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata ile süsleyerek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.