Patlıcan dizme
Patlıcanları alaca soyup halka halka doğrayın. Eti, suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Üzerine tereyağını, ince doğramış soğanı ekleyip biraz daha kavurun. Kıyılmış biber, salça, karabiber, pul biber ve tuz ilave edip iki üç dakika pişirin. Patlıcanları kızartın. Bir tencereye bir kat patlıcan, bir kat et olmak üzere üst üste dizin. En üste küp doğranmış domates ve sarmısak koyun. Üzerine sıcak su gezdirip etler yumuşayana kadar pişirin.
MALZEMELER
Nişastalı kurabiye
Mısır nişastasının içinden bir çay bardağı alın ve yerine aynı miktarda un koyun. Yumurta hariç tüm malzemeyi cam kaseye koyun. Hamur kıyır kıyır bir hal alınca içine yumurtayı ekleyip yoğurun. Kurabiye hamuru ele yapışmayacak kıvama gelince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp fırın tepsisine dizin. 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
Semizotlu makarna
Makarnayı tuzlu, bol suda haşlayıp süzün. Semizotunu yıkayın. Bademleri kaynar suda birkaç dakika kaynatıp kabuklarını soyun ve kavurun. Dolmalık fıstığı da kavurun. Küp doğranmış kırmızı biber ve havucu tereyağında kavurun. Üzerine makarna, badem ve dolmalık fıstığı ilave edip bir-iki dakika kavurun. Semizotunun yaprak kısımlarını makarnaya ilave edip harmanlayın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.