Bugün ne pişirsem?
Yulafları bir gece önceden yarım bardak suyla ıslatın. Daha sonra yağ hariç tüm malzemeleri blender'dan geçirin. Ateşe koyun. Kaynamaya başlayınca tuz, kekik ve biberiyeyi koyun. Tencereyi ocaktan alın. Zeytinyağını katıp servis yapın.
Pastırmalı tavuk sote
Tavuk etini yüksek hararetli ateşte, suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyin. İnce doğranmış sivri biberleri ekleyin. Biraz daha soteleyip arpacık soğanları, sarmısağı ve kalan baharatları ilave edin. Hızlı bir şekilde karıştırarak pişirin. Sıvı yağı ekleyip beş dakika daha kavurun. İri doğranmış pastırmaları üzerine ilave edip iki-üç dakika daha karıştırdıktan sonra servis tabağına alın.
Elmalı milföy tatlısı
Milföylerin hafifçe çözülmesini bekleyin. Harcı için rendelenmiş elmayı, dövülmüş ceviz içini, pudra şekerini ve tarçını karıştırın. Milföyleri elinizle biraz genişletin. Ortasına elmalı harçtan bir miktar koyun, ikiye katlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından aldıktan sonra pudra şekerine bulayın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.