Bugün ne pişirsem?
Haşlanmış patatesi, kıymayı, soğanı, ince kıyılmış maydanozu, dövülmüş sarmısağı ve ince kıyılmış kırmızı biberi iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle yuvarlayın. Yuvarladığınız parçaları mısır ununa iyice bulayıp kızgın yağda kızartın. Servis yaparken şişlere geçirip 180 derecelik fırında 10 dakika ısıtıp servis yapın.
Tavuklu börek
Tavukları iki su bardağı suda haşlayın. Tavuk etlerini didin. Kıyılmış soğan ve tavuk etlerini tereyağında beş dakika kadar pişirin. Haşlanmış pirinci ve baharatları koyup karıştırın. Bir yufkayı tezgaha yayıp tavuk suyuyla ıslatın. İç malzemeyi bir kenarına koyup rulo halinde sararak dört parmak eninde kesin. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Fırın tepsisine dizip 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya dek pişirin.
Sufle
Tereyağı ve şekeri benmari usulü şeker eriyinceye kadar pişirin. İçine bitter çikolatayı rendeleyip koyun. Çikolata eriyince ocaktan alın. İçine kakao, çırpılmış yumurta, un, vanilya, tarçını ilave ederek boza kıvamında bir karışım elde edin. Bu karışımı yağlanmış, unlanmış ve şeker serpilmiş sufle kaplarına eşit şekilde paylaştırın. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında, içinin yumuşak olmasını istiyorsanız 10 dakika, tam pişmesini istiyorsanız 15 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.