Domates yahnisi
MALZEMELER
Tarçınlı kurabiye
Tereyağı, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi, yumurtayı çırpın. Un, kabartma tozu, tarçın, tuz ve fındığı ekleyip yoğurun ve buzdolabında bir saat dinlendirin. Hamuru unlanmış tezgahta açıp yuvarlak kalıplarla kesin, yarısının üzerine küçük kalıplarla delikler açın. Yağlı kağıt serilmiş tepside 160 derece fırında 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra benmari usulüyle eritilmiş çikolatayı deliksiz kurabiyelerin üzerine sürün, delikli kurabiyeleri üzerine kapatın. Çikolatayla süsleyin.
MALZEMELER
Meyveli jöle
Jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Vişneyi de jöleye karıştırın. Meyvelerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Kavunun içini bir kaşıkla oyup çıkarın. Doğranmış meyveleri kavuna doldurun. Sıvı haldeki jöleyi, kavunun içine dökün. Buzdolabına koyun. İyice donunca çıkarıp bekletmeden servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.