Bugün ne pişirsem?
Yufkaları düz bir zemine üst üste yayın. Dört adet üçgen olacak biçimde düzgünce kesin. Doğranmış domates ve biber, rendelenmiş beyaz peynir, ince kıyılmış maydanoz ve baharatları karıştırın. Harcı yufkaların geniş kenarına koyarak sigara böreği gibi sarın. Kızgın yağda önlü arkalı kızartın.
Ekmek köftesi
Ekmek dilimlerini avucunuzda ovuşturarak ufalayın. Kuru soğanı incecik doğrayın. Süt ve yumurtayı iyice çırpın. Ekmekleri bu karışıma katın. Ekmekler sıvıyı iyice eminceye kadar bekletin. Daha sonra içine elenmiş un, tuz, karabiber, kimyon ve kıyılmış maydanozu katın. Çok sulu olursa iki çorba kaşığı irmik ilave edin. Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle köfte şekli verin, sıvı yağda kızartın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.