Bugün ne pişirsem?
Tavuk etini soğan ve tuz eklenmiş iki bardak suda haşlayıp kuşbaşı doğrayın. Enginarları ve sosisi haşlayıp aynı şekilde kesin. Kırmızı biberi uzunlamasına kesin. Jelatin yapraklarını bir bardak suda eritin. Tavuğu haşladığınız suyu süzgeçten geçirip jelatine ilave edin. Kalıba jelatinli sudan yarım parmak döküp dolapta dondurun. Dolaptan alıp tavuk, kırmızı biber, enginar ve sosisleri kat kat dizin. Bezelyeleri ekleyip üzerine jöleli karışımı dökün. Buzdolabında iki saat bekletin.
Pirinç unlu muhallebi
Süt, pirinç unu, vanilya, şeker ve kakaoyu muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp tereyağı ekleyin. Muhallebiyi kaselere paylaştırıp soğutun. Soğuduktan sonra üzerine damla çikolata ve dondurma ekleyerek servis yapın.
Mısır çorbası
Mısır tanelerini bir bıçak yardımıyla koçanlarından ayırıp 15 dakika haşlayın. Başka bir tencerede tereyağını eritip unu rengi dönene kadar kavurun ve suyu katıp iyice karıştırın. Üzerine haşlamış olduğunuz mısırları ilave edin ve çorba koyulaşana kadar 15 dakika pişirin. Fesleğenle süsleyerek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.