Beşamel soslu tavuk böreği
MALZEMELER
Biberli karides
Barbunyayı haşlayın. Soğanı ince doğrayıp tereyağında kavurun. Üzerine karidesleri ilave edip 3-4 dakika daha soteleyin. Şeritler halinde kesilmiş biberleri ve salçalı suyu ekleyerek haşlayın. Üzerine barbunyayı ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp sebzeli karışımı karideslere katın. Hepsini birlikte 4-5 dakika daha pişirin.
MALZEMELER
Fırında vişneli dondurma
Oda sıcaklığındaki margarin, un ve şekerin yarısını yoğurun, derin dondurucuya koyun. Vişneleri ısıya dayanıklı bir kaba sıralayın. Üzerine kalan şekeri serpin. Üzerine donmuş hamuru rendeleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Ilınınca üzerine dondurma koyarak servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.