Cevizli biftek sarma
MALZEMELER
Cevizli volovan
Oda sıcaklığındaki milföy hamurlarından, bardak ağzı ile sekiz adet yuvarlak kesin. Dört tanesini daha küçük bardakla kesip halka şeklinde parçalar elde edin. Halkaları büyük parçaların üzerine koyup fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirip soğumaya bırakın. Dövülmüş ceviz içi, salça, kimyon, sarmısak, zeytinyağı, tuz ve pul biberi bir kapta karıştırıp hamurların içine paylaştırın.
MALZEMELER
Pratik kumpir
Patatesleri soyup halka biçiminde doğrayın. Tuzlu suda haşlayıp süzün. Tereyağı ve tuz ekleyerek püre haline getirin. Yağlanmış fırın kabına yayın. Sosis ve sucuğu küpler halinde doğrayıp üzerine serpiştirin. Mısır ve bezelyeyi de ekleyin. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.