Bugün ne pişirsem?
Üzüm, badem ve cevizi ince kıyın, yumurta akıyla karıştırın. Tezgaha nişasta serpin. Yufkaları tezgaha yayıp üzerine su, sıvı yağ karışımı sürün. Cevizli harçtan bir kenarına yayıp rulo yapın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişirin.
Şakşuka
Kabukları soyulmuş patlıcan, kabak ve biberleri doğrayın. Kızgın yağda ayrı ayrı kızartıp servis tabağına alın. Soğanı doğrayıp, sarmısağı kıyın ve zeytinyağında kavurun. Domatesleri ekleyip biraz daha karıştırın ve ateşten alın. Sosuyla servis yapın.
Kuru mantı
Hamur için gereken malzemeyi yoğurun. Merdane yardımıyla açıp bardak ağzı ile kesin. Rendelenmiş soğan, maydanoz, kıyma, tuz ve karabiberi yoğurun. Harcı hamurların ortasına koyup yağda kızartın. Sarmısaklı yoğurt ve yağda yakılmış nane ve kırmızıbiberle servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.