Pazı dolması
MALZEMELER
Patates çilesi
Patatesleri haşlayın. Unu tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Suyu ilave edin ve hafif ateşte, kalın bir hamur elde edene dek pişirip soğumaya bırakın. Yumurtaları çırpıp soğuk hamura ilave edin. Patatesleri püre haline getirip hamura ekleyin. Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp ufalanmış tel şehriyelere bulayıp sıvı yağda kızartın.
MALZEMELER
Kağıt helva pastası
Kremayı birkaç dakika çırpın. Pudra şekeri ve vanilyayı ilave edip karıştırmaya devam edin. Rendelenmiş limon kabuğunu da ekleyip buzdolabında bir saat bekletin. Daha sonra kağıt helvaların arasına dolaptan çıkardığınız kremayı sürün. En üstünü kremayla kaplayıp dilediğiniz meyvelerle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.